Skip to main content

Τσιάρας: Τι ζήτησα από τον Καρακούκη για την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «εγώ εκ του ρόλου μου το μόνο που του ζήτησα είναι να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά».

Για τα δημοσιεύματα που θέλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης να έχει ζητήσει πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας μίλησε ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας τονίζοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν ακόμα δεν υπάρχει απόδειξη για κάτι το οποίο δεν έγινε σωστά». 

Όπως εξήγησε ο προϊστάμενος των ιατροδικαστών, Νίκος Καρακούκης, μόνος του ξεκίνησε μια διαδικασία ελέγχου για το αν και κατά πόσο έγιναν όλα όσα έπρεπε από την πλευρά της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ώστε να μη δημιουργούνται αμφιβολίες στην κοινή γνώμη

«Εγώ εκ του ρόλου μου το μόνο που του ζήτησα είναι να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι χθες «υπήρχε μια ειδησεογραφία που δεν ήταν ακριβής».

Ο κ. Τσιάρας τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο γεγονός και υπήρχαν εξελίξεις με τη σύλληψη της μητέρας των παιδιών, έστειλε μια επιστολή προς τον κ. Καρακούκη που του ζητούσε να διερευνήσει όλα τα δεδομένα «ούτως ώστε να ξέρουμε αν όντως η ιατροδικαστική υπηρεσία που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε τα δέοντα».

«Δεν έκανα τίποτα απολύτως παραπάνω από αυτό», κατέληξε.