Skip to main content

Τσιμέντο να γίνει…

O δρόμος προς Καλλιθέα στρώθηκε με άσφαλτο και όνειρα ιδιοκτητών αγροτεμαχίων. Μέσα σε λίγες εβδομάδες – να είναι καλά οι κατολισθήσεις στο «απέραντο γαλάζιο» - οι Χαλκιδικιώτες αβγάτισαν την περιουσ

Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


O δρόμος προς Καλλιθέα στρώθηκε με άσφαλτο και όνειρα ιδιοκτητών αγροτεμαχίων. Μέσα σε λίγες εβδομάδες – να είναι καλά οι κατολισθήσεις στο «απέραντο γαλάζιο» -  οι Χαλκιδικιώτες αβγάτισαν την περιουσία τους, ακόμη και σε σημεία όπου βλέπουν τη θάλασσα και τις παραλίες μόνο με τα κιάλια. Τι σου είναι ένας δρόμος-μοκέτα 3,5 χιλιομέτρων…(βλ φωτο 1) Κακά τα ψέματα, το νέο οδικό έργο έδωσε αξία στα «απαξιωμένα» χωράφια τους, από εργολάβους και από ταξιδιώτες κάθε είδους, Έλληνες και ξένους.

 

 

 

φωτο 2
 

Την ίδια ώρα τα έργα αποκατάστασης στον «παλαιό» δρόμο  Φώκιες-Αθύτου δεν έχουν ολοκληρωθεί και απ ότι φαίνεται θα αργήσουν (βλ φωτο 2). Όμως φαντάζομαι δεν πειράζει, γιατί στο χθεσινό οδοιπορικό της Voria.gr, διαπιστώσαμε ότι οι έχοντες και κατέχοντες απολαμβάνουν πια, την παραθαλάσσια περιοχή με την ησυχία τους και χωρις τη βοή  - όπως άλλοτε - των οχημάτων. Κρίμα που κοντινές περιοχές, αυτή την πολυπόθητη ησυχία της εξοχής, την χάνουν αργά και σταθερά.
 

Ο λόγος για την Αγία Παρασκευή, του Δήμου Παλλήνης, περιοχή που υπολείπεται σε «ανάπτυξη» και τουριστική κίνηση. Όμως κάνει ότι…μπορεί σε πολυώροφες οικοδομές που «ξεφυτρώνουν» σαν τα μανιτάρια στις καταπράσινες πλαγιές, ενώ ταυτόχρονα για τη διευκόλυνση όλων, ανοίγει διάπλατους δρόμους, μέσα σε δασικές περιοχές. Έτσι αβίαστα και …ασκόνιστα μάς οδηγεί σε πολυτελή συγκροτήματα σπιτιών ή και σε ξενοδοχεία-χωριά (!) συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιώτες, ύψους 14.000.000 ευρω! (βλ φωτο 3 α-β-γ-δ)

Κρίμα που τα Δημοτικά Λουτρά Άγιας Παρασκευής τέτοια εποχή δεν λειτουργούν λόγω έργων συντήρησης και μίνι…κατολισθήσεων από τις βροχές του περασμένου χειμώνα. Διαφορετικά, οι λουόμενοι από τις πισίνες τους – γεμάτες θαυματουργό θειάφι – θα παρατηρούσαν από κοντά ένα ακόμη θαύμα: η φύση να γίνεται τσιμέντο και το αντίστροφο, το τσιμέντο να πλασάρεται ως φύση…

 

Business Story
Off