Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποιο νεοκλασικό κτήριο-φιλέτο της Τσιμισκή βγαίνει στο σφυρί

Το κτήριο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 2 και Κατούνη βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 15 Δεκεμβρίου - Τιμή πρώτης προσφοράς τα 4 εκατ. ευρώ.

Οι ανακατατάξεις δεν φαίνεται να έχουν τέλος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή, τον πλέον αγαπημένο δρόμο καταναλωτών αλλά και επενδυτών.

Αυτή τη φορά ο λόγος για το εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 2 και Κατούνη που παίρνει τον δρόμο του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού το αμέσως επόμενο διάστημα.



Το διατηρητέο κτήριο προβολής, στο ισόγειο του οποίου επί σειρά ετών λειτούργησε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, αρχικά είχε βγει προς πώληση, ωστόσο φαίνεται πως στην πορεία αντιμετώπισε προβλήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να περνά στην επόμενη ημέρα, αυτή του πλειστηριασμού που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό είναι η Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, στις 14.00.

Η τιμή της πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Το κτήριο - φιλέτο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 και ανακαινίστηκε πλήρως το 1995 με επιπλέον εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό του το 2009. Στις αρχές, μάλιστα, της δεκαετίας του 2000 το κτήριο ενισχύθηκε στατικά. Το ακίνητο εκτείνεται σε επιφάνεια 1.570 τμ και αποτελείται από ένα κατάστημα ισογείου και 1ου ορόφου, συνολικής επιφάνειας 477 τμ, και τέσσερις επιπλέον ορόφους συνολικής επιφάνειας 1.093 τμ.

Την προώθηση του ακινήτου έχει αναλάβει η Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της CBRE.

Στα πλεονεκτήματα του ακινήτου περιλαμβάνονται το ότι πρόκειται για διατηρητέο γωνιακό κτήριο, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, καθώς βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, σε μια άκρως τουριστική περιοχή, ενώ διαθέτει και εξαιρετική σύνδεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.