Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΛΥΤΩΣΕ 39.000 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Σύμφωνα με τον καθηγητή, 39.000 θάνατοι έχουν αποφευχθεί μέσω του εμβολιασμού από την αρχή της πανδημίας έως τον Απρίλιο του 2022 στην Ελλάδα

Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και στα οφέλη του εμβολιασμού, αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο 21ο Συνέδριο των Λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να δούμε νέες παραλλαγές με υψηλότερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη διαφυγή από τα εμβόλια.

«39.000 θάνατοι έχουν αποφευχθεί μέσω του εμβολιασμού από την αρχή της πανδημίας έως τον Απρίλιο του 2022 στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τόνισε επίσης ότι «οι τρεις δόσεις έχουν σαφώς υψηλότερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις δύο δόσεις».

«Στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει μολυνθεί περίπου το 80% με αποτέλεσμα η υβριδική ανοσία (δηλαδή ανοσία από εμβολιασμό και νόσηση) να μας βοηθά για ένα καλύτερο καλοκαίρι», είπε επίσης ο γνωστός Λοιμωξιολόγος, σχολιάζοντας γενικότερα την πορεία της πανδημίας.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «το μέλλον είναι δύσκολο να προβλεφθεί, δεν αποκλείονται νέες παραλλαγές με υψηλότερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη διαφυγή από τα εμβόλια ενώ η πανδημία ανέδειξε αποτελεσματικά την ανάγκη ενδυνάμωσης του συστήματος υγείας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ