Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Το παράδειγμα που έδωσε ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας για τις επαφές με ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.

Απαντήσεις στο ποια επαφή θεωρείται υψηλού ή χαμηλού κινδύνου έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Φέρνοντας ένα παράδειγμα ο κ.Τσιόδρας είπε: «Π.χ. Είμαι σε ένα πούλμαν και ο οδηγός του είναι μαζί μου για μια ώρα σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων.

Εκείνη τη στιγμή θεωρείται υψηλού κινδύνου επαφή. Η γυναίκα αυτού του ανθρώπου, τα παιδιά του και η οικογένειά του δεν έχουν κανέναν κίνδυνο. Αυτοί συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά και μόνο αν έχουν συμπτώματα απομονώνονται. Είναι στα πλαίσια της δράσης της ενεργητικής επιτήρησης των συμπτωμάτων της νόσου, ώστε να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Άρα διαχωρίζεται με βάση τον αλγόριθμο που έχει το υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε υψηλού κινδύνου επαφές και χαμηλού κινδύνου επαφές».

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Το δεύτερο κρούσμα είναι ο γιος της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και το τρίτο είναι γυναίκα που νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Στο μεταξύ, στο σχολείο και το φροντιστήριο που φοιτά ο γιος της 38χρονης, καθώς και στη ΧΑΝΘ, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη το σχολείο του 10χρονου παιδιού, έγιναν σήμερα εργασίες απολύμανσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ