Skip to main content

Κορωνοϊός - Οδηγίες Τσιόδρα: Πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκες

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας το πιο σημαντικό όπλο κατά της διάδοσης του κορωνοϊού είναι αυτό της αποστασιοποίησης.

Διευκρινίσεις για μια ακόμα φορά όσον αφορά τη χρήση μάσκας από απλούς πολίτες για αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού έδωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

«Σε αυτή την επιδημία, βλέπετε ανθρώπους να προσπαθούν να πάρουν μάσκες να προστατευθούν. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να συστήνει στους πολίτες να μην φορούν μάσκες προσώπου εκτός κι αν είναι άρρωστοι ή φροντίζουν κάποιον άρρωστο» είπε ο λοιμωξιολόγος και πρόσθεσε πως δεν έχει αποδειχθεί πως η μαζική χρήση μάσκας μειώνει την μετάδοση.

«Το μεγαλύτερο όφελος από τη μάσκα έρχεται από την κάλυψη του στόματος και της μύτης αυτών που ασθενούν» είπε ο κ. Τσιόδρας που τόνισε πως έτσι κι αλλιώς, όσοι έχουν συμπτώματα ή έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό θα πρέπει να παραμείνουν κλεισμένοι στο σπίτι.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η χρήση μάσκας δεν αναιρεί το μέτρο της αποστασιοποίησης, που είναι το πιο σημαντικό όπλο στην αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού σε ευρύτερα στρώματα του γενικού πληθυσμού.