Skip to main content

Τσιόδρας: Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων

Σοβαρό κώλυμα στο άνοιγμα σχολείων σύμφωνα με τον καθηγητή είναι το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.

Αργεί το άνοιγμα των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που απάντησε σε σχετική ερώτηση για το εν λόγω ζήτημα στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Σίγουρα οι οικογένειες έχουν μικρότερο κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ένα ερώτημα με αφορμή την κίνηση της κυβέρνησης της Δανίας να ανοίξει υπό προϋποθέσεις κάποια σχολεία.

Ωστόσο όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, αποτελεί ελληνικό χαρακτηριστικό οι ηλικιωμένοι στη χώρα μας να μένουν σε σπίτια οικογενειών και να προσέχουν παιδιά που αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που δεν επιτρέπει να μιμηθούμε τη Δανία.

«Είναι νωρίς ακόμα, δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως «αυτές οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν με βάση τα δεδομένα. Υπάρχει συγκεκριμένο επιστημονικό υπόβαθρο για μέτρα έως τις 27 Απριλίου. Να μην κάνουμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτά που λένε τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων ο κ. Τσιόδρας είπε πως προτεραιότητα των αρχών αποτελούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες και όχι να ανακοινωθεί κάτι έως τις 27 Απριλίου.