Skip to main content

Τσιόδρας: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα στην Ξάνθη-Αυστηρή τήρηση μέτρων

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε απ’ όλους αυστηρή τήρηση των μέτρων, γιατί όπως αποδείχθηκε και στην περιοχή ο ιός μεταδίδεται εύκολα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ευρεία σύσκεψη στην Ξάνθη, για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τα συνεχή κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, για την οποία μετέβησαν εκτάκτως το πρωί με ελικόπτερο σούπερ πούμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Tσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, όλοι οι δήμαρχοι της ΠΕ Ξάνθης και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων (εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, ο διευθυντής του νοσοκομείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας, τοπικοί παράγοντες, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.λπ.), συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν χθες το βράδυ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τονίστηκε, είναι κομβικής σημασίας η ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα και πρέπει να πεισθούν ιδιαίτερα οι νέοι, που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και σε αυτό αναμένεται να συμβάλουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Αμέσως με τα τη συνεδρίαση στο Δημαρχείο της Ξάνθης, ο καθηγητής επιδημιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, χαρακτήρισε κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα, αλλά ζήτησε απ’ όλους αυστηρή τήρηση των μέτρων και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί η υπερμετάδοση.

«Είμαστε εδώ, μαζί με τον ΕΟΔΥ, υπάρχει μια τοπική έξαρση του κορωνοϊού, με τα περισσότερα κρούσματα στον δήμο Μύκκης, που θα αντιμετωπιστεί με επιστημονικό τρόπο, εργαστηριακό έλεγχο απομόνωση των θετικών και νοσηλεία των νοσούντων. Τις επόμενες 7 μέρες καλό είναι, να περιοριστούν οι επαφές όλων στον στενό οικογενειακό κύκλο, για να σταταματήσει η μετάδοση του ιού και να μηδενίσει», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι θα υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή ώστε να υποβληθούν όσοι θέλουν σε τεστ και ζήτησε απ’ όλους αυστηρή τήρηση των μέτρων, γιατί όπως αποδείχθηκε και στην περιοχή ο ιός μεταδίδεται εύκολα και ειδικά σε κλειστούς χώρους

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση και πως ο κρατικός μηχανισμός παραμένει πάντα σε ετοιμότητα.  

Ήδη, ξεκίνησαν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και από αύριο θα είναι σαρωτικοί, προκειμένου να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της επιδημίας. Σημειώνεται, ότι στη διαδικασία των ελέγχων θα συμμετάσχει και ο στρατός.