Skip to main content

Τσιόδρας: Να μην αμελούμε τα μέτρα γιατί ο κορωνοϊός θα μας εκδικηθεί

Η Ελλάδα διαγράφει αντίθετη πορεία από εκείνη της Ιταλίας σε ό,τι αφορά την πανδημία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Είναι σίγουρο ότι όταν αψηφήσουμε τον εχθρό αυτός θα μπει στο σπίτι μας, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στην εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά και στη χώρα μας.

Πάντως, η Ελλάδα διαγράφει αντίθετη πορεία από εκείνη της Ιταλίας σε ό,τι αφορά την πανδημία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου.

«Είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο δεν ακολουθείται, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.
«Όσο καλύτερα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα και σαν γενικός πληθυσμός».

«Δεν νομίζω ότι η Ιταλία αψήφησε, αλλά όταν δεν σε αγγίζει κάτι... Είδα αναφορές από περιοχές στις ΗΠΑ όπου δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι ο ιός μπορεί να προσβάλει τον καθένα μας και εμείς να τον μεταδώσουμε μετά σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να είναι σε όλους αντιληπτό ότι όσο ο ιός είναι εδώ, υπάρχει απειλή», τόνισε, προσθέτοντας:

«Αν για λίγο ηρεμήσεις και χαλαρώσεις θα σου ξαναεπιτεθεί με μανία. Αυτό συμβαίνει νομίζω στην Ιταλία και αυτό είδαμε στην Ιταλία, από περιοχές όπου υπήρχε πολύ υψηλή μετάδοση επεκτάθηκε προς τις νότιες περιοχές. Και φυσικά οποιαδήποτε χαλάρωση στα μέτρα θα οδηγήσει και πάλι σε επανάκαμψη του κύματος. Γι αυτό τα μέτρα όπου τηρούνται και κρατιούνται, κρατιούνται για πάρα πολύ καιρό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, να μην αμελούμε τα μέτρα γιατί ο ιός θα μας εκδικηθεί» υπογράμμισε ο καθηγητής.