Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΠΕΡΑ-ΔΩΘΕ» ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο καθηγητής εκτίμησε πως δεν είναι απαραίτητο μέτρο η κατάργηση των ταξιδιών, ωστόσο κρίνεται ανάλογα με το επίπεδο ανοσίας που έχει κάθε χώρα.

«Σιγά σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στη κανονικότητα, αλλά θα πάρει καιρό» ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ερωτηθείς κατά την τακτική ενημέρωση σχετικά με το πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά με ασφάλεια.

«Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο μέτρο η κατάργηση των ταξιδιών για να περιορίσεις την εξάπλωση της επιδημίας από ένα σημείο και μετά. Δεν μπορεί ο κόσμος να σταματήσει να λειτουργεί. Ταξίδια θα γίνονται με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, με τις κατάλληλες εξετάσεις που είναι απαραίτητες και ανάλογα βέβαια με το επίπεδο ανοσίας που έχει χτιστεί σε κάθε χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν χώρες στην Άπω Ανατολή που είχαν χαλαρώσει τα μέτρα που αφορούσαν τα ταξίδια και τα επανέφεραν, όταν είδαν ότι υπήρξε αύξηση εισαγωγής κρουσμάτων από κάποιες χώρες. «Θα υπάρχουν τέτοια όπως τα ονομάζω εγώ "πέρα -δώθε"», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ