Skip to main content

Τσιόδρας: 37 τα κρούσματα στους Ταξιάρχες- Τρεις νεκροί

Συνολικά 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν διακομιστεί σε μονάδες υγείας της Αθήνας, ενώ οι υπόλοιποι νεφροπαθείς ελέγχονται.

Στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου έχουν εντοπιστεί πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού, μετέβη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε μετά το πέρας της επίσκεψής του, συνολικά 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν διακομιστεί σε μονάδες υγείας της Αθήνας, ενώ οι υπόλοιποι νεφροπαθείς της κλινικής βρίσκονται στην κλινική και είναι καλά στην υγεία τους. Τρία άτομα από την κλινική έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα στους ασθενείς, τους οποίους χαιρέτισε, έχει παραχθεί χημειουποστήριξη και θα ελέγχονται ανά δύο ημέρες εργαστηριακά για τις επόμενες επτά ημέρες (μέσος χρόνοα επώασης της Covid-19), σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα του ιού.

Ακόμη, 17 εργαζόμενοι της κλινικής βγήκαν θετικοί στον ιό και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους.



Έτσι, από τα συνολικά 226 άτομα που βρίσκονταν στην κλινική (εργαζόμενοι και ασθενείς), 37 από αυτούς (17 ασθενείς, 17 εργαζόμενοι και οι τρεις νεκροί), βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Θέλω να τονίσουν ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα, σε συνεργασία και με τον ΕΟΔΥ και είμαστε κοντά τους», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα περιστατικά στις δύο κλινικές (Ταξιάρχαι και Κασταλία)προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.



Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε χθες ότι οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών, τονίζοντας πως «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσοι διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, δεν πρόκειται να υπάρξουν».