Skip to main content

Τσίπρας: Αύξηση μισθών σε συνεννόηση με τους δανειστές

Στην απόφαση του να αυξήσει κάποιους μισθούς σε συνεννόηση με τους δανειστές αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης σε συνεννόηση με τους δανειστές μίλησε στην ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Tijd» ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι «ο στόχος είναι να γίνουμε εκ νέου μια κανονική χώρα. Κάτι τέτοιο έχει αρχίσει να γίνεται σιγά - σιγά εφικτό».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και πρόσθεσε: «Για το λόγο αυτό δεν θέλουμε έτσι στα καλά καθούμενα να αρχίσουμε να ξοδεύουμε περισσότερα ή να διακινδυνεύσουμε όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα». «Θέλουμε όμως να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες αυξάνοντας κάποιους μισθούς. Τονίζω όμως ακόμα μια φορά ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σε συνεννόηση με τους δανειστές», κατέληξε.

Προτεραιότητα οι θέσεις εργασίας

Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας έθεσε ως προτεραιότητα ο Αλέξης Τσίπρας για να σημειώσει ότι «δεν θέλουμε να γυρίσουμε στις μέρες εκείνες που όλοι οι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν».

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση προτιμά να προχωρήσει «σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αντί για επώδυνες περικοπές», εκτιμώντας πως η οικονομία θα καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Μάλιστα, επεσήμανε ότι «για εμάς είναι σημαντικά και τα κοινωνικά μεγέθη και όχι μόνο τα "ξερά" οικονομικά στοιχεία για την ανάπτυξη, τον προϋπολογισμό και τις επενδύσεις.

Θέλουμε να δούμε μια διαφορά στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Πρέπει να φέρουμε τα ποσοστά της ανεργίας ακόμα πιο χαμηλά και να δώσουμε τέλος σε αυτό το δράμα».

Δεν είπαμε ψέματα στον λαό

«Δεν είχαμε πει ψέματα στον λαό. Όλοι γνωρίζουν ότι έγιναν λάθη στα δύο πρώτα προγράμματα στήριξης» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Όχι μόνο η τρόικα, αλλά ούτε και οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν τότε τις σωστές προτεραιότητες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μεταξύ του 2010-2014 χάσαμε το 25% του πλούτου μας» ενώ σήμερα, όπως σχολίασε, «η οικονομία βρίσκεται μετά από οκτώ χρόνια πάλι στο πράσινο».