Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος, που προωθεί η κυβέρνηση, συντηρεί ένα σύστημα με παθογένειες, που οδήγησαν στην κρίση

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία και καταλόγισε αλαζονεία και έπαρση, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Όπως είπε η κυβέρνηση σπεύδει να αλλάξει τον νόμο, γιατί σχεδιάζει να καταφύγει σύντομα σε πρόωρες εκλογές και την κατηγόρησε για σκοπιμότητες και παιχνίδια, που θα φέρουν από τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

«Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό είχαμε και πάλι κυβέρνηση Ν.Δ., κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αποδείχθηκε ότι όποιος προσπαθεί να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να σκάψει τον λάκο των αντιπάλων του στο τέλος πέφτει μέσα ο ίδιος» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο εκλογικός νόμος, που προωθεί η κυβέρνηση, συντηρεί ένα σύστημα με παθογένειες, που οδήγησαν στην κρίση, ενώ είναι «κομμένος και ραμμένος στη λογική της πόλωσης και των δύο κομμάτων εξουσίας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση διεκήρυττε στη συζήτηση για το ν/σ της ψήφου των αποδήμων τη μεγάλη αξία της ισοτιμίας της ψήφου για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού. «Ενώ η ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων εξωτερικών σας συγκινούσε τα μάλλα, η ισοτιμία της ψήφου του εσωτερικού δεν σας συγκινεί» είπε και σχολίασε πως η στάση αυτή μαρτυρά έλλειψη εμπιστοσύνης στην ωριμότητα του ελληνικού λαού και αδυναμία κατανόησης της ανάγκης για συναινέσεις και συγκλίσεις.

«Δεν μπορείτε να επιδιώκετε συναίνεση Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και να αλλάζετε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο» τόνισε, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση για ανεύθυνη στάση και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. «Η χώρα πασχίζει να περάσει τις θέσεις της στα διεθνή φόρα, όταν έχει παρουσία σε αυτά», σημείωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ