Skip to main content

Συνάντηση Τσίπρα με απεργούς της Μαλαματίνα-«Θα καταργήσουμε τον νόμο Χατζηδάκη»(φωτο+vid)

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με τους απεργούς οι οποίοι μάλιστα του χάρισαν την πράσινη μπλούζα-σύμβολο της απεργίας τους.

Στο πλευρό των απεργών της Μαλαματίνα στάθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Καλοχώρι, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους στο σημείο απεργούς και εξέφρασε την υποστήριξη στον αγώνα τους που, όπως είπε, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στη χώρα.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε έκτρωμα τον νόμο Χατζηδάκη και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση θα τον καταργήσει. «Αυτός ο νόμος έκτρωμα θα είναι από τους πρώτους που θα καταργηθούν όταν γίνει η πολιτική αλλαγή που πιστεύω ότι θα δώσει μια προοπτική στους εργαζόμενους αλλά και στην κοινωνία που ασφυκτιά. Δεν γίνεται οι εργοδότες να θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», είπε.

«Θέλω να δώσω μια δέσμευση ότι η στήριξη από τη δική μας την πλευρά δεν θα είναι μόνο τώρα αλλά και αύριο, γιατί χαμένοι αγώνες είναι μονάχα αυτοί που δεν δίνονται», είπε.

Οι εργαζόμενοι χάρισαν στον κ. Τσίπρα μια πράσινη μπλούζα που φορούν και οι ίδιοι, σύμβολο της απεργίας τους.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο εργοστάσιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Μαλαματίνα Νίκος Κεράνης δήλωσε στη Voria.gr: «Σήμερα είμαστε εδώ γιατί θέλαμε να προσκαλέσουμε τον κ. Τσίπρα να έρθει στα γραφεία της εταιρείας για να ακούσει τις απόψεις μας σχετικά με τις κινητοποιήσεις. Θέλαμε να του παρουσιάσουμε το πλάνο της εταιρείας για την ανάπτυξη τις ιστορικής Μαλαματίνας. Θεωρούμε ότι η ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση είναι στοιχεία που βοηθούν να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι απεργοί δεν είναι αντικειμενική, είναι άδικη. Έχουμε αυξήσει ήδη τις θέσεις εργασίας και έχουμε ένα επενδυτικό πλάνο 12 εκατ. ευρώ που σε βάθος πενταετίας θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 100%. Δυστυχώς λόγω της αντίδρασης των απεργών δεν κατέστη δυνατό να ενημερώσουμε τον κ. Τσίπρα».