Skip to main content

Τσίπρας: Το αποτέλεσμα δεν είναι στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ», ανέφερε, προσθέτοντας, ότι «η εναλλαγή των κυβερνήσεων αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας»

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους και η λαϊκή ετυμηγορία είναι πολύτως σεβαστή», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο στον απόηχο των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών. «Το αποτέλεσμα ωστόσο μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

«Επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ», ανέφερε, προσθέτοντας, ότι «η εναλλαγή των κυβερνήσεων αποτελέι την πεμπτουσία της Δημοκρατίας».

«Δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχος μου, αύριο θα υποδεχθώ τον κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά.

«Θελω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που έδωσαν έναν εξαιρετικά δυσκολο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε.

«Εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας ιδίως απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις», τόνισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός για να αγωνιστεί και να το αποτρέψει, άλλωστε».

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Πολεμήσαμε με το κεφάλι ψηλά και σήμερα με το κεφάλι ψηλά αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα», τόνισε.

«Στη ζωή μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας ότι «κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».