Skip to main content

Τσίπρας: Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες σε όσους έχασαν μέσα στην πανδημία τούς ανθρώπους τους

«Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδoτο, αντικείμενο χλευασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει τελειώσει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι αντί να απολογηθούν για το επιτελικό χάος είχαν το θράσος να κουνήσουν το δάχτυλο.

«Συμπεριφέρεστε σαν να έχετε πιστέψει και εσείς οι ίδιοι την προπαγάνδα που κατασκευάζετε. Αλλά μόνο εσείς την πιστεύετε. Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί πια να κάνει ρεπορτάζ, χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα στους περαστικούς. Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στην προπαγάνδα και εσείς εθισμό στο ψέμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδoτο, αντικείμενο χλευασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει τελειώσει. Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος κ. Μητσοτάκη τι συμβαίνει στην κοινωνία» ειπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Τελειώσατε όχι μόνο γιατί αποτύχατε σε όλα τα κρίσιμα: την πανδημία, την ακρίβεια, στις πυρκαγιές, στον χιονιά, αλλά γιατί ενώ αποτυγχάνετε συνεχίζετε το βιολί μίας άθλιας επικοινωνίας... Συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα» συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί συνεχώς ως ασπίδα την τραγωδία το Μάτι, τονίζοντας πως «είναι ένα συλλογικό τραύμα, που δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για μικροκομματικά παιχνίδια».

«Φταίει το χιόνι που έπεσε μεσημέρι, φταίει η ΕΜΥ που δεν σας ενημέρωσε, φταίνε δήμαρχοι και περιφερειάρχες, φταίνε οι παραχωρησιούχοι εταιρείες, φταίνε η Κατεχάκη και η Μεσογείων που είναι σε άλλη χώρα, φταίνε όλοι οι άλλοι» ανέφερε και πρόσθεσε: «Και στις κρίσιμες συσκέσεις δεν μπορείτε καν να κρατήσετε πρακτικά. Τελικά πρακτικά στην κυβέρνηση κρατάει μόνο ο κ. Φουρθιώτης».

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας είπε: Δεν χρωστάτε μία συγγνώμη. Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες στις οικογένειες που έχασαν μέσα στην πανδημία τους ανθρώπους τους, γιατί εσείς επιλέξατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Χρωστάτε συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή, που αφήσατε μόνους χωρίς τα όπλα που θα τους βοηθούσαν να νικήσουν τον θάνατο».

Συνέχισε λέγοντας: «Χρωστάτε μία συγγνώμη σε όσους εξαπατήσατε. Χρωστάτε τέλος 103 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε άνθρωπο στο Μάτι, γιατί κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί».

«Χρωστάτε να δώσετε διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο. Αφού είστε τόσο βέβαιος ότι θα κερδίσετε τις εκλογές, αφού όπως υπεροπτικά δηλώνετε απολαμβάνετε δημοσκοπική μονοκρατορία, γιατί δεν επιλέγετε τη λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας, τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές;» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ιδού λοιπόν η κάλπη. Η δημοκρατία περιορίζεται, αλλά δεν καταργείται από την πανδημία.