Skip to main content

Τσίπρας: Δεν θα βρει κανείς παράνομο πλουτισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα βρει πουθενά καμία ασυλία για κανέναν, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο από τη μέρα που η χώρα άφησε πίσω της 8 σκληρά και επίπονα χρόνια. Και είναι σαφές ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο, συνιστά την αφετηρία μίας νέας εποχής. Για την Ελλάδα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Αριστερά. Μια νέα εποχή, στην οποία τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Καταφέραμε να βγούμε από αυτά, με σχέδιο, όραμα και ιεραρχήσεις. Και πάνω απ' όλα, με την κοινωνία όρθια». «Εργαστήκαμε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και - κυρίως - έντιμα», είπε χαρακτηριστικά.

 «Υλοποιήσαμε τα συμφωνηθέντα του τρίτου προγράμματος, αλλά ταυτόχρονα εργαστήκαμε σκληρά και καταφέραμε υπό πολύ στενά δημοσιονομικά πλαίσια να ενισχύσουμε και να προστατέψουμε την κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εξασφαλίσαμε την καθολική πρόσβαση του πληθυσμού - δηλαδή και των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων - στο ΕΣΥ. Θεσπίσαμε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η υπεραπόδοση της οικονομίας μεταφράστηκε στην παροχή της 13ης σύνταξης και του κοινωνικού μερίσματος, την τελευταία τριετία».

«Συγκρουστήκαμε», σημείωσε, «με την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας και το σάπιο καθεστώς της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, περιορίζοντας μέσα σε 3 χρόνια κατά 8% και σήμερα το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 10%, στους τομείς υψηλής παραβατικότητας. Προστατέψαμε τη λαϊκή κατοικία. Μειώσαμε την ανεργία, σχεδόν 9 μονάδες και μάλιστα προς όφελος των σχέσεων πλήρους εργασίας. Δημιουργήσαμε πάνω από 350 χιλ. θέσεις εργασίας».

«Όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μαύρα ταμεία, ούτε παράνομο πλουτισμό των στελεχών του...Δεν θα βρει πουθενά καμία ασυλία για κανέναν, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο», συμπλήρωσε.