Skip to main content

Τσίπρας εναντίον ΝΔ: Κρεσέντο υποκρισίας κυρίως στο Μακεδονικό

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ πραγματοποιησέ δριμεία κριτική στην Νέα Δημοκρατία.

Οι τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις με φόντο την έξαρση του κορωνοϊού βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης υπό τον Αλέξη Τσίπρα του διευρυμένου πολιτικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συγκυρία. Η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο και έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται. Οι εγκληματικές της επιλογές στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία και την καθημερινότητα στα ΜΜΜ, έχει φέρει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο κόκκινο», υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι «η ανασφάλεια των πολιτών γενικεύεται» και ότι «ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση, η οικονομική πολιτική του κ. Μητσοτάκη μας οδηγεί με ταχύτητα στην κοινωνική χρεοκοπία».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε, επίσης, λόγο για «ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί στοιχειωδώς δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές» αλλά και για «κρεσέντο υποκρισίας στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό» που «συντείνουν καθοριστικά ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στη συνείδηση του λαού μας η πολιτική απάτη του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ».

«Και όσοι έχουμε βρεθεί αυτές τις μέρες δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν αυτό το διάστημα, το έχουμε διαπιστώσει», προσέθεσε, ενώ απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες επισήμανε πως είναι «καθήκον» όλων «το επόμενο διάστημα, ταυτόχρονα με την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης», να βρεθούν «δίπλα στους αγώνες των πολιτών». Όπως ανέφερε, «ήδη διαγράφονται τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό».

«Η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι δομική και καθολική, αλλά και η παρουσία μας διαρκής σε αυτά τα μέτωπα. Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης», σημείωσε, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα».

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν «συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα» «προς αυτή τη κατεύθυνση». «Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις», προειδοποίησε, συμπληρώνοντας πως «ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά» και «να μη δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες».

«Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν. Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.