Skip to main content

Τσίπρας: Ενίσχυση εργαζομένων στη μεταμνημονιακή εποχή

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή»

Για απόφαση «που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή υπογραφή των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων εργασίας με την οποία, όπως αναφέρει, περίπου 75.000 εργαζόμενοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Σήμερα, είχαμε τη πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια. Η υπουργός Εργασίας υπέγραψε για τις πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που αφορούν περίπου 75.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας».

Τις υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Με αυτές κηρύσσονται γενικώς υποχρεωτικές οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους κλάδους των:

    Τραπεζών
    Ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων
    Γραφείων ταξιδίων και τουρισμού
    Πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης