Skip to main content

Τσίπρας: Αισιοδοξία μετά από πολλά χρόνια, ανάπτυξη άνω του 2% το 2017

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στη Λάρισα.

Η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις είναι, μετά από πολλά χρόνια, αισιόδοξες.

Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στη Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης, επεσήμανε ότι «το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2 στο ποσοστό του ρυθμού ανάπτυξης».

«Ακόμη και οι “άσπονδοι φίλοι” μας, το ΔΝΤ,  που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 205 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2,65%. Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Έκανε επίσης λόγο για έκρηξη επενδύσεων και ιδιωτικής κατανάλωσης μετά από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Το επόμενο βήμα θα είναι ο διάλογος με την αυτοδιοίκηση και τις περιφέρειες» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Λάρισα και έκανε λόγο για διάλογο για την απλή αναλογική στην ΤΑ. Η Θεσσαλία αποτελεί τον πυλώνα της παραγωγικής προοπτικής της Ελλάδας, ανέφερε.

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι η ανάπτυξη να μην είναι μόνον αριθμοί αλλά να αφορά την καθημερινότητα του πολίτη. Εμείς θέλουμε η ανάπτυξη να είναι δίκαιη. Η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει», τόνισε.

«Είμαι βέβαιος ότι ο ενθουσιασμός σας απορρέει την επιτυχία που έχει αυτή η διοργάνωση η τέταρτη στη σειρά» είπε κατά την ομιλία του στο περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία.