Skip to main content

Τσίπρας: Έτοιμη το καλοκαίρι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Αυτό ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να είναι έτοιμη το καλοκαίρι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης - Θεσσαλονίκης συμφώνησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε ο πρώτος κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάγκη, η ενέργεια να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας και όχι εμπόδιο στην περιοχή, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη την έναρξη διεργασιών για τη διοργάνωση νέου επιχειρηματικού φόρουμ «που θα αναδείξει τις ευκαιρίες που ανοίγονται για συνεργασία, ιδίως τώρα που η Ελλάδα έχει εξέλθει από μια κρίση που την ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια».

Και πο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη αλλά και για δεύτερη γέφυρα στα Ύψαλα - Κήπους Έβρου. «Μοιραστήκαμε την επιθυμία μας για πραγματοποίηση του 5ου συμβουλίου στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Θα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας» υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Συμφωνήσαμε για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο