Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την ισοτιμία των πολιτών απέναντι στο νόμο, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης «κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ανέφερε δε ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση όφειλε να έχει γίνει πριν από χρόνια και ζήτησε συγγνώμη που η νομοθετική αυτή η ρύθμιση δεν ήρθε νωρίτερα στη Βουλή.

Όπως σημείωσε, σήμερα είναι και μια σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την ισοτιμία των πολιτών απέναντι στο νόμο και έκανε λόγο για σημαντική δημοκρατικη παρακαταθήκη.

«Σήμερα αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, να συμβιώσουν» πρόσθεσε και  συμπλήρωσε ότι «κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης, ανοίγει ένας νέος κύκλος ισονομίας, αξιοπρέπειας, σεβασμού στη διαφορετικότητα».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μια ακόμη δέσμευση που πραγματοποιείται» και για «αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας». «Η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι ταυτίζεται με τις αρχές του κράτους δικαίου, της ισότητας και του σεβασμού της αξιοπρέπειας» υπογράμμισε εν συνεχεία.

 «Σήμερα μπορούμε ως ελληνικό κοινοβούλιο και ως κυβέρνηση να είμαστε περήφανοι» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι μένουν πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν. «Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής διάκριση, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό», πρόσθεσε.

Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε και στο Παλαιστινιακό ζήτημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει διακηρύξει την ανάγκη για διεθνή κινητοποίηση για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

«Το ψήφισμα για την Παλαιστίνη αποτελεί ιστορικό βήμα και κίνηση αλληλεγγύης αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την ελευθερία και ανεξαρτησία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ