Skip to main content

Τσίπρας: Δεν θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα της κεντροαριστεράς

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει την Κεντροαριστερά, αλλά να πείσει «ότι πρέπει να αλλάξουν στρατηγική».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς και δεν επιθυμεί να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ωστόσο πως την επόμενη μέρα χρειάζονται συμμαχίες και είναι αναγκαίο να ανοίξει ο διάλογος.

«Χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει συμμάχους κόμματα της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού Κέντρου», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση «ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη» σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει την Κεντροαριστερά, αλλά να πείσει «ότι πρέπει να αλλάξουν στρατηγική». Συμπλήρωσε πως «όταν έχουν ως στόχο τη στρατηγική ήττα της Αριστεράς, κινδυνεύουν με αυτοακύρωση», εκτιμώντας πως λειτουργούν σαν συμπλήρωμα της Δεξιάς.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας και την αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού σε προ κρίσης επίπεδα. Όπως τόνισε, λίγο μετά τις απαρχές της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα μετατράπηκε σε «εργαστήρι ενός απάνθρωπου νεοφιλελεύθερου πειραματισμού, με τραγικές συνέπειες για την εθνική μας οικονομία, αλλά, κυρίως, με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό».