Skip to main content

Τσίπρας για ταυτότητα φύλου: Γιαλαντζί φιλελεύθερος ο Μητσοτάκης

Αντί να συζητάμε για μια τομή, αντί να συζητάμε την ουσία, συζητάμε με περισσή υποκρισία, είπε ο πρωθυπουργός, σχετικά με το νομοσχέδιο

«Ποια υποκρισία μας έχει οδηγήσει σε μια συζήτηση που διεξάγεται με όρους μεσαίωνα, σκοταδισμού;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, υπεραμυνόμενος του άρθρου που προβλέπει τη δυνατότητα τέτοιας αλλαγής στην ηλικία των 15 ετών.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας του «να πάρει πίσω την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολιτες μας, που διεκδικούν το δικαίωμα που και ο ίδιος δήθεν ως φιλελεύθερος δεν αρνείται, αναφορά που σηματοδοτεί ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα αυτής της επιλογής πιθανώς να χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης». Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «γιαλαντζί φιλελεύθερο» και «νεοφιλεύθερο».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συζήτηση διεξάγεται στο πλαίσιο μιας βαθιάς υποκρισίας: «Αντί να συζητάμε για μια τομή, αντί να συζητάμε την ουσία, συζητάμε με περισσή υποκρισία την υπόθεση που αφορά την ηλικία των 15 ετών αντί των 17. Υποκρισία διότι για τους ανήλικους διεμφυλικούς πολίτες των 15 ετών που υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ στα Λύκεια αυτό που θα έπρεπε να βαραίνει στη συνειδησή μας είναι αν θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσει αυτή η δραματική συμπεριφορα που υφιστανται στους κοινωνικούς χώρους όπου βρίσκονται».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ρύθμισης, σημείωσε πως με τη συναίνεση των γονέων και με ιατρική γνωμάτευση θα έχουν τη δυνάτοτητα να πάνε στη διαδικασία τη δικαστική ώστε να αποκτήσουν την ταυτότητα εκείνη που ταιριάζει με την αίσθηση που έχουν για τον αυτοπροσδιορισμό τους.