Skip to main content

Τσίπρας: Η ακρίβεια έχει το όνομα Μητσοτάκη-Οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε έως τις 15 του μήνα

«Η ακρίβεια κ. Μητσοτάκη έχει το όνομά σας αφού οι οικονομικοί δείκτες είναι οι χειρότεροι στην Ευρώπη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίυεσης

Ως το πιο φλέγον θέμα της εποχής χαρακτήρισε την ακρίβεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για «ακρίβεια Μητσοτάκη» υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει «γιατί είστε ο πιο ακατάλληλος να την καταλάβετε και τι σημαίνουν οι επιπτώσεις της».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το θέμα της ακρίβειας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με προπαγάνδα αποκρύπτει όλα όσα συμβαίνουν στα αλήθεια. Είπε ακόμα ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης. «Η ακρίβεια κ. Μητσοτάκη έχει το όνομά σας αφού οι οικονομικοί δείκτες είναι οι χειρότεροι στην Ευρώπη αλλά και γιατί είστε ο πιο ακατάλληλος να την καταλάβετε και να συναισθανθείτε τι σημαίνουν οι επιπτώσεις της», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει για μια οικογένεια με δυο εργαζόμενους να μην μπορεί να βγάλει ούτε τις πρώτες 15 ημέρες με τους μισθούς τους», είπε ο ίδιος. «Ο πρωθυπουργός έχει άλλες παραστάσεις από την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά. Πολλοί κατανοούν αυτή την πραγματικότητα αλλά ο κ. Μητσοτάκης όχι, τόνισε και τον κατηγόρησε ότι παρουσιάζει μια ειδυλλιακή εικόνα. Την ίδια ειδυλλιακή εικόνα μάς παρουσιάζατε και για τη διαχείριση της πανδημίας, με ψέματα και με προπαγάνδα που οι ίδιοι οι επιστήμονες ήρθαν να διαψεύσουν με πάταγο. Είμαστε η χώρα με τους μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων ανα εκατομμύριο κατοίκων, χειρότερη από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο».

«Η Ελλάδα που αφήνετε πίσω σας δεν έχει καμία σχέση με αυτή που προπαγανδίζετε και με αυτό που καμώνεστε ότι είσαστε ο εγγυητής της σταθερότητας», σημείωσε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι ανισότητες βαθαίνουν και είπε ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ 3,1 εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν στο όριο της φτώχειας. «Ικανούς σας έχω να διαψεύσετε και τους πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ», είπε ακόμα. Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι πάντα κατηγορεί άλλους για όσα συμβαίνουν και αναφέρθηκε στην πανδημία και στις υποκλοπές.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι φυγομάχησε και εφάρμοσε μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική ιδιωτικοποιώντας τη ΔΕΗ. «Έχουμε πρωθυπουργό "δύο σε ένα" γιατί συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έγινε προστάτης των καρτέλ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «αντί να παρακολουθείτε τι κάνουν οι φίλοι σας στην Ευρώπη, παρακολουθούσατε τα κινητά των πολιτικών σας αντιπάλων».