Skip to main content

Τσίπρας: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια χώρα του ΟΟΣΑ σε μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια χώρα στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πολύ σημαντικό εταίρο για την Ελλάδα την περίοδο των δυσκολιών, χαρακτήρισε τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία. «Η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια χώρα στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, αλλά και μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, τα τρία τελευταία χρόνια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τώρα όμως θα είσαι ένας πολύ εποικοδομητικός εταίρος στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να δημιουργήσουμε ανάπτυξη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς».

«Μεταρρυθμίσεις δίκαιες αλλά αναγκαίες πολλές από αυτές, καθώς ανοίγουν μια πολύ σημαντική προοπτική για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εγκαθίδρυση μιας πιο δίκαιης προοπτικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, Τσίπρας και Γκουρία συμφώνησαν πως η ετήσια οικονομική έρευνα του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα φέρνει καλά νέα, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ικανοποιημένος «για όλα αυτά που καταφέραμε να πετύχουμε».

Ο κ. Γκουρία είπε ότι αυτές οι προσπάθειες δεν τελειώνουν ποτέ και τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε ένα σήμα για το τι μέλλει γενέσθαι και ότι τώρα ήρθε η ώρα ώστε οι προσπάθειες να ευοδωθούν και αναμένουμε μια καλύτερη ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον». «Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό», πρόσθεσε.