Skip to main content

Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές άνοιξαν την όρεξη στο παλιό κατεστημένο

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια, είπε ο πρωθυπουργός - Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ για τις θέσεις του σχετικά με τον δημόσιο τομέα

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και στους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της 3ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Εποπτείας της Κομισιόν.

«Μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές είπα την πλήρη αλήθεια στους πολίτες, ότι η ψήφος των ευρωεκλογών έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του ελληνικού λαού. Όλα όσα είπε τότε επιβεβαιώνονται σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» σημείωσε.

«Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι αυτό είχε να συμβεί από το 2014 από τότε που υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο Κ. Μητσοτάκης».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια: η όρεξη άνοιξε, από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε θέμα αναλογίας 'μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις' στο Δημόσιο» συνέχισε, θυμίζοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις πέτυχε την αναλογία '1 προς 1'».

Όπως είπε, «η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια στο ξέφωτο χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού», αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω τις μαύρες μέρες των μνημονίων και της λιτότητας».

«Μόνος δρόμος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του λαού στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου» επισήμανε.