Skip to main content

Τσίπρας: Η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί

Την πεποίθησή του ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα επιδεινωθεί ραγδαία το επόμενο διάστημα και η πίεση που θα ασκηθεί στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα θα είναι ασφυκτική, εξέφρασε ο πρόεδρος
Την πεποίθησή του ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα επιδεινωθεί ραγδαία το επόμενο διάστημα και η πίεση που θα ασκηθεί στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα θα είναι ασφυκτική, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος , όπου παρουσίασε τις θέσεις πολιτικής δράσης του κόμματος .

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ύφεση θα βαθύνει τόσο που δε θα είναι καθόλου εύκολο για πολλά χρόνια, να βγούμε από αυτήν και πρόσθεσε ότι τα περιοριστικά μέτρα που προτείνονται είναι απολύτως αναποτελεσματικά, γιατί βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και μας απομακρύνουν από οποιαδήποτε προοπτική διεξόδου.

«Θα έχουμε διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και φαινόμενα νέας φτώχειας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι τραπεζίτες συνεχίζουν ανενόχλητοι να κερδοσκοπούν, οι εφοπλιστές να μη πληρώνουν φόρους οι μεγαλοεργολάβοι να μη πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, η εκκλησία να κρατάει όλους τους χιτώνες για πάρτη της και η φορολογία στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου να μειώνεται, τη στιγμή που ξετινάζονται οι χαμηλόμισθοι με τους έμμεσους φόρους».

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού Μετώπου που θα αντιπαρατεθεί στο «συντηρητικό συνασπισμό» των κυρίων Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, ενώ υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη ενότητας στον χώρο της Αριστεράς.