Skip to main content

Τσίπρας: Η ΝΔ θέλει να δώσει σε ιδιώτες την επικουρική ασφάλιση

«Η ΝΔ θέλει να δώσει τα χρήματα αυτά στις τράπεζες που τις πληρώσαμε τριπλές όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Βολές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για το ασφαλιστικό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τη ΝΔ «να μας εξηγήσει γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «κάναμε το ασφαλιστικό βιώσιμο και πιο δίκαιο. Επί των ημερών μας προχωρήσαμε στην ταχύτερη δυνατή πληρωμή των συντάξεων. Έχουμε φτάσει να έχουμε ασφαλιστικό βιώσιμο και σταματάει η διαρκής περικοπή στις συντάξεις. Καταφέραμε να αποτρέψουμε τη βασική επιλογή των πιστωτών μας που ήταν η περικοπή των προσωπικών διαφορών . Διασφαλίσαμε ότι οι συνταξιούχοι θα έχουν μικρές αυξήσεις και δεν θα επιβληθεί η περικοπή του 1%. Όχι μόνο διατηρήσαμε την προσωπική διαφορά αλλά θεσπίσαμε την 13η σύνταξη».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο μαξιλάρι ασφάλειας των 37 δισ. ευρ , ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η ΝΔ θέλει να δώσει τα χρήματα αυτά στις τράπεζες που τις πληρώσαμε τριπλές όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουν να βάλουν χέρι στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι απόθεμα αξιοπρέπειας και προοπτικής για τον ελληνικό λαό. Λένε ότι θέλουν να κάνουν μεταρρύθμιση για να δελεάσουν τους εταίρους. Λένε ότι θα δώσουν την επικουρική ασφάλιση σε ιδιώτες».

Αναφερόμενος στο debate των πολιτικών αρχηγών που δεν έγινε: «Ήμουν επικεφαλής ενός κόμματος του 4% και διεκδικούσα να γίνει το debate με όρους. Θεωρώ ότι τον απέτρεψαν (τον Κυριάκο Μητσοτάκη), γιατί του είπαν να αποφύγει τη συζήτηση σε προγραμματικά ζητήματα, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει στο συρτάρι της προγραμματικούς σκελετούς. Δεν θα κατηγορήσει κανείς τη ΝΔ εάν κόψει τις συντάξεις, γιατί το είχε πει. Ούτε για το 1/5 στις προσλήψεις/απολύσεις. Ούτε για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στους εργοδότες για την επταήμερη εργασία».

Για τις διαπραγματεύσεις του 2015 ομολόγησε ότι δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι για την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου αλλά και καλύτερα να είχε προετοιμαστεί η Κυβέρνησή του, την είχαν "στημένη" οι έξω και ειδικώς ο Σοιμπλε, ενώ για τον Γιάννη Βαρεβουφάκη τόνισε ότι «έκανε λάθη αλλά και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν δεν θα τα κατάφερνε το 2015».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν μας γύρισαν την πλάτη οι πολίτες, η κάλπη την Κυριακή θα είναι άδεια, το παιχνίδι είναι ανοικτό».

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε ξανά στην τραγωδία στο Μάτι κατηγορώντας τους αντιπάλους του για «αθλιότητα και τυμβωρυχία». 

Τέλος για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε: «Όταν πήγα στον Ζάεφ μου είπε είσαι τρελός; να αλλάξω όνομα; Έχω κεκτημένο. Εάν εγώ έβγαζα αυτά προς τα έξω (επιστολές Καραμανλή) θα έβγαζα τα ματάκια μου με τα χεράκια μου. Είχα την ευθύνη της χώρας.Πήραμε πίσω την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας. Δεν υπάρχει Μεγαλέξανδρος πια εκεί. Εδώ είναι ο Μεγαλέξανδρος. Μας είπαν προδότες έβγαλαν τον κόσμο στο δρόμο και τον πότισαν με φαρμάκι εθνικιστικό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.