Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει έκκληση προς τον πρωθυπουργό ώστε να σταματήσει το «έγκλημα του τεμαχισμού και της απόσπασης» των αρχαιοτήτων.

Έκκληση «έστω την ύστατη στιγμή» να σταματήσει το έγκλημα, όπως το χαρακτηρίζει, της απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως «υπάρχει λύση υψηλής κατασκευαστικής τεχνολογίας, ώστε και το Μετρό να λειτουργήσει στην ώρα του και να παραμείνουν αμετακίνητες στη θέση τους αυτές οι πολύτιμες αρχαιότητες της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Έστω την ύστατη στιγμή, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις εκκλήσεις των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως και της κοινωνίας των πολιτών και να σταματήσει το έγκλημα του τεμαχισμού και της απόσπασης του μοναδικού μνημειακού συνόλου στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης την καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Υπάρχει λύση υψηλής κατασκευαστικής τεχνολογίας, ώστε και το Μετρό να λειτουργήσει στην ώρα του και να παραμείνουν αμετακίνητες στη θέση τους αυτές οι πολύτιμες αρχαιότητες της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως υποστηρίζει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ