Skip to main content

Τσίπρας: Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

«Αντί η κυβέρνηση να βάλει φραγμούς στην πανδημία αναλώνεται σε μακάβριες στατιστικές» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής.

Στην κυβέρνηση επέρριψε όλες τις ευθύνες «για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για «ιδεοληψίες, αλαζονεία της εξουσίας και άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, που απαιτεί από όλους, «μια νέα συνείδηση συλλογικότητας, μια νέα συνείδηση αλληλεγγύης».

«Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής, ή και οικονομικής», είπε, τονίζοντας ότι «η ειλικρίνεια, και η αφοσίωση, χωρίς κομματικούς και μικροκομματικούς λογαριασμούς, στην προσπάθεια να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές, πρέπει να είναι η προτεραιότητά όλων μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο που συνομολογούν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, ότι "έρχεται τρίτο, ίσως χειρότερο κύμα, πανδημίας". "Δεν το λέμε για να φοβηθούμε, ή να φοβίσουμε. Το λέμε για να προετοιμαστούμε, και να προετοιμάσουμε. Τη χώρα, την κοινωνία, το ΕΣΥ, τον εαυτό μας", υπογράμμισε.

«Θα πρέπει να διδαχθούμε και από τα λάθη και τις παραλείψεις και να βλέπουμε την πραγματικότητα που ζούμε» επισήμανε.

«Δεν θα προετοιμαστούμε εάν βολευτούμε με μακάβριες συγκρίσεις νεκρών και ποσοστά θανάτων ανά τη χώρα, όπως κάνατε πριν λίγο» σχολίασε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Κομβικό σημείο της ομιλίας μας ήταν το πόσο επιτυχημένη ήταν η διαχείριση του δεύτερου κύματος. Εάν αυτή είναι η διαπίστωση, δεν μπορούμε να βρούμε μια κοινή βάση» σημείωσε.

«Θα προσπαθήσω ο δικαιολογημένος θυμός που νιώθω ως πολίτης να μην επηρεάσει την κριτική μου» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Όλα τα αν που βασανίζουν τους πολίτες, τα ξεπερνάτε κ. Μητσοτάκη με έλλειψη συναίσθησης» επισήμανε.

«Αντί η κυβέρνηση να βάλει φραγμούς στην πανδημία αναλώνεται σε μακάβριες στατιστικές» σημείωσε και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Μητσοτάκη, οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι».

«Δεν εννοείτε να κατανοήσετε ότι για να διορθώσετε τα πράγματα, πρέπει να παραδεχθείτε λάθη και παραλείψεις» επισήμανε.

«Οι ίδιες παλινωδίες αφορούν και την παραλαβή του εμβολιασμού» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι όλα έχουν αφεθεί στην τύχη.

«Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν σας έχουν εμπιστοσύνη σε σας και στην κυβέρνησή σας. Έχετε κουράσει πια τους πολίτες και κάθε μέρα τους κουράζετε όλο και περισσότερο» τόνισε.