Skip to main content

Τσίπρας: Υπάρχουν σκελετοί στα ντουλάπια του παλιού ΟΑΣΘ

Ο ΟΑΣΘ ήταν ένα χαρακτηριστικό μοντέλο ιδιωτικοποίησης ενός κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, φίλων και ημετέρων, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπο

Μεγάλη πληγή για τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε τον «παλιό» ΟΑΣΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

«Η ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ δεν έγινε με όρους αγοράς, αλλά ήταν ένα χαρακτηριστικό μοντέλο ιδιωτικοποίησης ενός κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, φίλων και ημετέρων, με αποτέλεσμα να πάρει τον ΟΑΣΘ μια ομάδα φίλων των τότε κυβερνήσεων. Το εγχείρημά μας στον ΟΑΣΘ είναι δυο όψεων: Να γίνει εκκαθάριση του Οργανισμού. Μαθαίνω υπάρχουν σκελετοί στα ντουλάπια και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Το δεύτερο σκέλος είναι να λειτουργήσει ο ΟΑΣΘ με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Θα κριθούμε από το πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών ο νέος ΟΑΣΘ», ενώ, σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του ΟΑΣΘ στο Υπερταμείο σημείωσε: «Δεν πρέπει να ανησυχείτε για το Υπερταμείο. Ακόμη και να μπει ο ΟΑΣΘ στο Υπερταμείο θα είναι για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του».