Skip to main content

Τσίπρας: Ήρθαμε για να σπάσουμε τα σπασμένα δεκαετιών

Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών σε ευημερία των πολιτών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Αν οι Ευρωπαίοι αντιδράσουν τώρα στα μέτρα που φέραμε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 50% στις εκλογές. Το λέω με πλήρη επίγνωση» δήλωσε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Χαρακτήρισε την ψήφο της Κυριακής ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης. «Είναι ή ψήφος εμπιστοσύνης, ή ψήφος ακύρωσής τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν στην κάλπη επιβεβαιωθούν όλοι όσοι έχουν διαφορετικό σχέδιο από μας για την επόμενη μέρα, θα δούμε άλλες αντιδράσεις από την Ευρώπη», εκτίμησε ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Ο Βέρμπερ μίλησε για λεφτά των Ευρωπαίων. Να τελειώσει αυτή η κοροϊδία. Τα λεφτά αυτά είναι από τις θυσίες των Ελλήνων. Να σταματήσουν οι προσβλητικές αναφορές από αυτούς τους ανθρώπους που είναι εμμονικοί στη λιτότητα και στη διαίρεση της Ευρώπης. Θέλουν να ευημερεί ο Βορράς και να αναστενάζει ο Νότος», ανέφερε επίσης.

«Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών σε ευημερία των πολιτών», δήλωσε επίσης.

Για την 13η σύνταξη, όπως ο ίδιος αποκαλεί το επίδομα στους συνταξιούχους, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι πρόκειται περί λαϊκισμού και ότι είναι ανέφικτη.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δόθηκε τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, είπε ότι οι ανακοινώσεις του στο Ζάππειο είχαν δυο σκέλη. Κάποια μέτρα που αφορούν το 2019 και κάποια άλλα που θα εφαρμοστούν το 2020 και 2021.

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ το περίσσευμα θα το δώσει στο λαό και όχι στους λίγους. «Ήρθαμε να σπάσουμε τα σπασμένα δεκαετιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αυτός να μειωθεί στοχευμένα και όχι σε αυτούς με τις off shore εταιρείες και τις πισίνες, σε αντίθεση με τον κύριο Μητσοτάκη που θέλει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ το ίδιο σε όλους.

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε επίσης πως το σχέδιό της είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων και πρόσθεσε πως ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται αλλά και οι συνταξιούχοι ξέρουν πως έχασαν το 40% των συντάξεών τους το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε τα λάθη της και τα σωστά της έβγαλε όμως τη χώρα από τα μνημόνια.