Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΕΙΣΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΖΟΚΕΡ

«Ντρέπεται ο πρωθυπουργός για πάρτη σας γιατί απέχει από την Βουλή. Δεν ήρθε για να σας υπερασπιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

«Είστε η ντροπή της παράταξης σας παριστάνετε τον Joker κ. Γεωργιάδη. Διότι δεν ντραπήκατε να βγείτε σε έναν τηλεοπτικό σταθμό την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Novartis και δεν ντραπήκατε να πείτε ότι δωροδοκούσε πολιτικούς η εταιρεία αλλά έσωζε ζωές και όταν σας είπαμε σε ποιους είπατε: ο Τσίπρας και ο Πολάκης."

«Όχι εσείς δεν ντρέπεστε. Ντρέπεται ο πρωθυπουργός για πάρτη σας γιατί απέχει από την Βουλή. Δεν ήρθε για να σας υπερασπιστεί», απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Πλυντήριο το πολυνομοσχέδιο»

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πως  «θυμηθήκαμε πως είναι να νομοθετεί η Ν.Δ. με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Βουλή».

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι το ωραίο μου πλυντήριο. Σε κάθε άρθρο και μία εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδ ακια μία φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών. Η ανάπτυξη, από κορμός του νομοθετήματος μετατρέπεται σε περιτύλιγμα των δώρων που κάνετε στους πελάτες σας και αντίδωρων στους χορηγούς σας. Χωρίς κεντρικό αναπτυξιακό αφήγημα, χωρίς άποψη για το παραγωγικό μοντέλο που θα μπορούσε να αναδείξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας. Χωρίς καμία αναφορά σε κλάδους υψηλής εξωστρέφειας, μεγάλης προστιθέμενης αξίας, πραγματικών δυνατοτήτων ανάπτυξης. Μόνο σπατάλη, ασυδοσία, αδιαφάνεια»,ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο ΑλέξηςΤσίπρας τόνισε δε, ότι «εμείς δε βγάλαμε απλά τη χώρα από τα μνημόνια αλλά επιχειρήσαμε να συγκροτήσουμε για πρώτη φορά μία εναλλακτική και ολιστική εθνική αναπτυξιακή στρατηγική. Με ισόρροπη ανάπτυξη ανά τις περιφέρειες. Με καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα. Αρχίσαμε να μετατρέπουμε τη ρημαγμένη, χρεοκοπημένη χώρα που μας παραδώσατε σε κέντρο ενέργειας, εμπορίου, logistics, τηλεπικοινωνιών και νέων τεχνολογιών. Ολοκληρώσαμε τους μεγάλους -σταματημένους από την κρίση και τους κατασκευαστές φίλους σας- οδικούς άξονες. Η Ελλάδα κατέγραψε δέκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με το ΑΕΠ του 2018 να αυξάνεται κατά 2%, με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος, με ρεκόρ 12ετίας στις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις, με ρεκόρ 20ετίας στις εξαγωγές, με την ανεργία να μειώνεται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Με 450.000 νέες θέσεις εργασίας».

«Εσείς τι έρχεστε να αντιπαραβάλετε σε όλο αυτόν το σχεδιασμό; Τις ιδεολογικές σας εμμονές στα εργασιακά, που μας ξαναγυρίζουν στους μνημονιακούς νόμους, χωρίς τη παρουσία ούτε των μνημονίων ούτε του ΔΝΤ. Και τα ρουσφέτια σας σε φίλους και ημετέρους, που βγάζουν μάτι», σημείωσε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απειλές και εκβιασμοί Στουρνάρα σε προστατευόμενους μάρτυρες»

«Άμεση επίδραση του νομοσχεδίου είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις. Δικός σας φίλος δεν είναι κύριοι της ΝΔ ο κ. Στουρνάρας; Αυτός τα λέει στην έκθεσή του», σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας.

«Να τον χαίρεστε.Και σήμερα να τον χαίρεστε διπλά! Διότι σήμερα μαθαίνουμε ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς που διερευνούν το σκάνδαλο της Νοβάρτις, αποκαλύπτουν σε αναφορά τους ότι ο κ. Μανιαδάκης, τότε προστατευόμενος μάρτυρας που εσείς λοιδορούσατε και μετέπειτα κατηγορούμενος που τώρα τον αγκαλιάσατε, απειλήθηκε από τον κ. Στουρνάρα πως – σας το διαβάζω επί λέξει – «όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ