Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: ΒΑΦΤΙΖΕΤΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ομιλία του, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «συκοφαντεί όσους αντιδρούν και αντιστέκονται».

Με δριμεία επίθεση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εργασιακά αλλά και για τα χρέη, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει αναγέννηση τον μεσαίωνα» και ότι «συκοφαντεί όσους αντιδρούν και αντιστέκονται».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι προσπάθησε «να αποκαθηλώσει τους μύθους» με «προκατασκευασμένα επιχειρήματα» αλλά τελικά «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, προσπαθώντας να εγείρει συναισθήματα κοινωνικού αυτοματισμού και να δημιουργήσει μία εικόνα διχασμού για την ελληνική κοινωνία».

Επίσης, χαιρέτισε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή κάνοντας λόγο για «πρόοδο για τη δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη» και κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει να έρθει να απαντήσει στα ερωτήματα που του έχει θέσει «σαν το διάολο το λιβάνι». «Δεν έχετε επιχειρήματα; Περιφρονείτε τον διά ζώσης κοινοβουλευτικό διάλογο; Ή μήπως φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας;», διερωτήθηκε, ενώ ανεβάζοντας τους τόνους, υπογράμμισε ότι «δεν είναι εύκολο να κρύψεις ισχυρές αλήθειες, είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού».

«Και είναι μάταιος κόπος να προσπαθείτε να φιμώσετε όσους λένε αλήθειες» τόνισε, διερωτώμενος πώς μπορεί να κρυφτεί ότι μας κυβερνά «ένα κόμμα χρεοκοπημένο και οικονομικά αλλά και ηθικά», «ένα κόμμα, ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής και μάλιστα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Θέλετε να διχάσετε την ελληνική κοινωνία, χτίζετε τείχη απέναντι στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του πολιτισμού», καταλόγισε στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «είναι απομονωμένη από την κοινωνία».

Στην ομιλία του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ασύστολα ψεύδη του εργασιακού νομοσχεδίου. Βαφτίζετε τον Μεσαίωνα, Αναγέννηση». Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση για «στοχοποίηση των νέων. Θα γίνει μεγάλο brain drain, καθώς τα νέα παιδιά θα αναγκαστούν να εργάζονται με αναξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίες. Το βασικό πρόβλημα είναι το δημογραφικό και εσείς λέτε στα νέα παιδιά να δουλεύουν με ελαστικά ωράρια και με ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη. Το λιοντάρι είναι ο εργοδότης, το ερίφιο ο εργαζόμενος».

«Ποτέ καμιά κυβέρνηση, ούτε της Δεξιάς, δεν επέβαλε ατομικές συμβάσεις εργασίας, που ήταν ο διακαής πόθος της Τρόικας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση, καθώς «ο εργαζόμενος θα είναι απομονωμένος στη διαπραγμάτευση με τον πανίσχυρο εργοδότη».

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον τόπο μας πολέμησαν για αυτήν την ελευθερία».

«Ξεστοκάρετε το μίσος απέναντι στη νεότητα, το οποίο έχουν τα αυταρχικά καθεστώτα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ξεχρεώνετε γραμμάτια στον ΣΕΒ», τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι βγαλμένες από τα βιβλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων».

Ο κ. Τσίπρας στον λόγο του αναφέρθηκε στο ότι η κυβέρνηση «θεσπίζει την 10ωρη εργασία, ενώ ο εργαζόμενος είναι απροστάτευτος απέναντι στην απόλυση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε και στη σύγχυση που έχει προκληθεί με τις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού για το σκεύασμα της AstraZeneca: «Εργαλειοποιήσατε χυδαία την Επιτροπή, ενώ δώσατε μόνο μια επιλογή εμβολίου στους πολίτες κάτω των 39 ετών». Προσέθεσε πως η κυβέρνηση δημιουργεί διχασμό «και για τα εμβόλια, καθώς γίνεται λόγος για προνόμια εμβολιασμένων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ