Skip to main content

Τσίπρας και Ιερώνυμος στον Άη Στράτη για την 28η Οκτωβρίου

Ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα ψαλεί στον ναό του νησιού και θα παραστεί στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις

Τον Άγιο Ευστράτιο επισκέπτονται ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας βρέθηκε και στη Λήμνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στη Λήμνο το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια μετέβη στον μητροπολιτικό ναό. Το απόγευμα αναχώρησε για τον Άγιο Ευστράτιο όπου διανυκτέρευσε.

Στο ιστορικό νησί ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το σχολείο και το στρατιωτικό φυλάκιο, ενώ σήμερα θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα ψαλεί στον ναό του νησιού και θα παραστεί στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις.

Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου θα επισκεφθεί και πάλι τη Λήμνο, όπου και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Μούδρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αρχιεπίσκοπος θα συνοδεύεται από στελέχη της «Αποστολής», η οποία θα συνδράμει οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.