Skip to main content

Τσίπρας: Κρίσιμο παντού στην Ευρώπη να ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε «την ανάγκη πάνω από όλα να στηρίξουμε τη δημόσια Υγεία, με σταθερά και δυνατά, ισχυρά συστήματα Υγείας».

Την ανάγκη, παντού στην Ευρώπη «να ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα και να καλύψουν τις βασικές κοινωνικές ανάγκες που έχουν προκύψει», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος συμμετείχε ως παρατηρητής στην τακτική συνάντηση Ευρωσοσιαλιστών ηγετών στο Βερολίνο.

Στην δήλωσή του ανέφερε: «Ο κόσμος μετά την πανδημία αλλάζει. Η εδώ και τέσσερις δεκαετίες κυριαρχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου έχει αρχίσει πια να κλονίζεται. Η πανδημία αλλά και η κλιματική κρίση μας αναγκάζουν να ξαναδούμε και να ξαναθυμηθούμε ξεχασμένες προτεραιότητες και ανάγκες».

Ακολούθως υπογράμμισε «την ανάγκη πάνω από όλα να στηρίξουμε τη δημόσια Υγεία, με σταθερά και δυνατά, ισχυρά συστήματα Υγείας και κοινωνικής Πρόνοιας. Την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη. Την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής που έχει επιφέρει η ραγδαία όξυνση των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια».

Αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία λέγοντας: «Η πιθανότητα να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση σε μία κρίσιμη χώρα, όπως η Γερμανία το επόμενο διάστημα, θα είναι κρίσιμη για την επόμενη μέρα της Ευρώπης. Όπως επίσης, η κρισιμότητα αυτή αφορά και την Ελλάδα. Την Ελλάδα που έχει ανάγκη να κοιτάξει μπροστά. Σε μια Ευρώπη και έναν κόσμο που αλλάζει, να μην μείνουμε προσηλωμένοι στις συνταγές του χθες, που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και την καταστροφή».