Skip to main content

Τσίπρας: Μετρημένες οι ημέρες εξουσίας του ΠΑΣΟΚ

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντάς της για ακόμη μία φορά πρακτικές εκβιασμού και κάνοντας λόγο για ιστορικού χαρακτήρα δραματικές εξελίξεις.

Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε πως «ο στόχος τους είναι με τον εκβιασμό και την απειλή χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας να προωθήσουν ένα πρωτοφανές στα χρονικά σχέδιο στοχοποίησης των Ελλήνων πολιτών, των εργαζόμενων και εκποίησης του δημόσιου πλούτου».

Επιπλέον, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την ακολουθούμενη εδώ και ένα χρόνο πολιτική του μνημονίου, χρέωσε στην κυβέρνηση ότι αντί να παραδεχτεί «τις λάθος επιλογές, ότι το φάρμακο για την αντιμετώπιση της κρίσης ήταν σκληρότερο και πιο επώδυνο και πιο επικίνδυνο από την ίδια την ασθένεια», έρχεται σήμερα «και αυξάνει περισσότερο τη δόση».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι «οι μπλόφες και τα εργαλεία εκβιασμών έχουν αρχίσει και αυτοεξευτελίζονται», καθώς, όπως είπε, «όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, κλονίζεται το σύστημα και της επικοινωνίας τους και της τακτικής τους και των τακτικισμών τους».

Κλιμακώνοντας περαιτέρω την επίθεσή του, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι ο δρόμος που ακολουθεί «είναι δρόμος ολισθηρός». «Οι μέρες της φαύλης εξουσίας τους είναι μετρημένες και πολύ σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά και επανήλθε στη θέση του για προσφυγή στις κάλπες.

Όπως είπε, «η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, η οποία θα έχει νωπή και σταθερή τη λαϊκή εντολή να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στην αντίθετη κατεύθυνση».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο θα οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία. Με αφορμή τα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας επεσήμανε ότι ο «στόχος της κυβέρνησης είναι [...] να πάρουν μισοτιμής το δημόσιο πλούτο, οι αετονύχηδες της διεθνούς τοκογλυφίας και της εγχώριας διαπλοκής».

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο εισάγεται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, θεώρησε επιτακτική την ανάγκη «να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να διεκδικήσουμε μέσα και έξω από τη Βουλή, να μην επικυρωθεί αυτό το έγκλημα, να μην περάσει αυτός ο νόμος που θα είναι ταφόπλακα στην προοπτική της ελληνικής κοινωνίας».

Τέλος, επικρίνοντας τις σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, ότι «η επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε ότι ο στρατός θα έπρεπε να βγάλει τα τανκς για να προστατεύσει τις τράπεζες από τους πολίτες» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «όταν κάποιοι έβγαζαν στους δρόμους τα τανκς, ο ελληνικός λαός τους απαντούσε, ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Το ίδιο θα απαντήσει και τώρα».