Skip to main content

Τσίπρας για τα ελληνοτουρκικά: Να σταματήσει να κρύβεται ο Μητσοτάκης

Σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Κάλεσμα στον Πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται», να «αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να προσέλθει στη Βουλή για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για το σχέδιο της χώρας να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» από την Τουρκία απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια σχετικά με το πόρισμα για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

«Καλώ την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα και να ενημερώσει τη Βουλή, να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ και να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να αποφασιστούν κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία για την διαρκή παραβατική συμπεριφορά» της.

Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Μητσοτάκη ότι επέλεξε την σημερινή μέρα, που - όπως είπε - ο τουρκικός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο «για να στήσει κάλπη για να δικάσει τον πολιτική του αντίπαλο».

«Είναι ντροπή σας αυτό που κάνετε στην πολιτική ζωή του τόπου. Μέχρι και την τραγωδία στο Μάτι ανασύρατε ως τυμβωρύχοι για να σπιλώσετε την υποληψη της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα στοιχείο και με παράνομες ηχογραφήσεις» πρόσθεσε.