Skip to main content

Τσίπρας: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών–Θα εμβολίαζα τα παιδιά μου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστικό λόγο που θα οδηγήσει σε λογική κοινωνικού κανιβαλισμού.

Θετικά απέναντι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και άλλων ομάδων τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, εμφανίστηκε αντίθετος στα «προνόμια» του στυλ «κλειστοί χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστικό λόγο που θα οδηγήσει σε λογική κοινωνικού κανιβαλισμού.

«Ο αυταρχικός αποκλεισμός στερείται βάση συνταγματικής νομιμότητας και δημιουργεί ένταση στην ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε σύμπνοια και όχι διχασμό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στους εμβολιασμούς για τα παιδιά τόνισε ότι «εφόσον η επιστήμη προκρίνει αυτή την επιλογή εγώ τα παιδιά μου θα τα εμβολίαζα». Όπως εξήγησε, «θα ξένοιαζα ο ίδιος από έναν μπελά αν και είναι μικρότερο το ποσοστό των παιδιών που νοσούν βαριά».

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας μίλησε και για την Συμφωνία των Πρεσπών και για τα ελληνοτουρκικά ενώ έκανε επίθεση στην κυβέρνηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης.