Skip to main content

Τσίπρας: Ο Χρήστος Γιαννούλης θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ειλικρινά πατριωτική, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης».

Στο κατάμεστο Βελλιδειο έγινε η πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη Κοιτάμε Μπροστά, Χρήστου Γιαννούλη, παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο Χρήστος θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές της 26ης Μαΐου και θα γίνει ο καλύτερος περιφερειάρχης, για τους πολλούς και όχι την ελίτ», ενώ παράλληλα τόνισε πως οι προσέχεις εκλογές είναι μία σύγκρουση ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση.

«Μεγάλη η χαρά μου να συνταχθώ δίπλα στον μεγάλο και όμορφο αγώνα που δίνει ο Χρήστος Γιαννούλης και όσοι τον συντροφεύετε», τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι δίνουν μάχη από καρδιάς απέναντι σε ένα συντηρητικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης. «Είναι αγώνας καρδιάς γιατί θέλει να προτάξει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, τον υγιή πατριωτισμό απέναντι στην πατριδοκαπηλεία, τις δυνάμεις της κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του μίσους, της μισαλλοδοξίας», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, ότι είναι αγώνας κρίσιμος ο οποίος και μπορεί να αποβεί νικηφόρος, τονίζοντας πως «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μιλούν με συνθήματα και κραυγές, όχι με επιχειρήματα».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ειδικά η μάχη στις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία στις 26 Μαΐου είναι μάχη που μοιάζει με το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών σε ολόκληρη την Ευρώπη: «Αν θα υπερισχύουν οι δυνάμεις του ορθού λόγου απέναντι στις δυνάμεις του φόβου και της μισαλλοδοξίας. Αν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ακραίας δεξιάς. Αυτή είναι η μάχη που δίνετε εσείς εδώ και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία».

Επιπλέον, ανέφερε ότι το διακύβευμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι παρόμοιο με εκείνο των ευρωεκλογών.

Χαρακτήρισε «ειλικρινά πατριωτική» τη Συμφωνία των Πρεσπών και έκανε λόγο και για τον δήμο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως δεν πρέπει να επιστρέψει στην εποχή Παπαγεωργόπουλου, «στα χρόνια καταχνιάς, συντήρησης και διαπλοκής».

Όπως είπε «εμείς ήρθαμε με διάθεση να δούμε την αλήθεια κατάματα και να ανιχνεύσουμε τον δρόμο της προόδου, της συνανάτυξης και της προοπτικής για τον τόπο της Κεντρικής Μακεδονίας, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά. Η γλώσσα της αλήθειας είναι αυτή που μετά από 30 χρόνια έρχεται με μια ιστορική συμφωνία να κατοχυρώσει για πρώτη φορά την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας», και τόνισε ότι αυτό δίνει μήνυμα κατά της εθνικής περιχαράκωσης και μήνυμα συνανάπτυξης και ειρήνης προς όφελος των επόμενων γενεών.

«Είναι μια πατριωτική προσπάθεια που δίνει προοπτική και μέλλον στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, την οποίοι κάποιοι που την κυβέρνησαν για χρόνια έλεγαν κάθε φορά από αυτό το βήμα του Βελλίδειου ότι η Θεσσαλονίκη είναι η «συμπρωτεύουσα», όμως την οδηγούσαν να είναι η «μεγάλη φτωχομάνα» χωρίς αναπτυξιακές δυνατότητες, χωρίς στήριξη των νέων και των περιθωριοποιημένων κοινωνικά», τόνισε.

Αναφερόμενος στην επίσης παρούσα υποψήφια δήμαρχο, Κατερίνα Νοτοπούλου, είπε ότι αυτή η μάχη έχει ως επίκεντρο και τη Θεσσαλονίκη. «Δίνουμε τον αγώνα της προόδου», σημείωσε.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δημοσιογράφος Κλέαρχος Τσαουσίδης ζήτησε «να μην κυριαρχήσει η αδράνεια και ο ανιστόρητος εθνικισμός", τονίζοντας πως "δεν περισσεύει ούτε μια ψήφος από την αριστερά στη δεξιά».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης και την "έντυσε" με τη φωνή της η τραγουδιστρια Μέλα Γεροφώτη.