Skip to main content

Τσίπρας: ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση

Να κάνει δεκτό το αίτημά τους και να ενταχθούν στη νομοθετική κατοχύρωση της δυνατότητας να μπουν στο πλαίσιο των μετατάξεων, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για
Να κάνει δεκτό το αίτημά τους και να ενταχθούν στη νομοθετική κατοχύρωση της δυνατότητας να μπουν στο πλαίσιο των μετατάξεων, ώστε «να συνεχίσουν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια», ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τους απολυμένους συμβασιούχους της Ολυμπιακής, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα, στη συμβολική κατάληψη που πραγματοποιούν στο υπουργείο Μεταφορών.

«Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «όπου βρεθεί κι όπου σταθεί κανείς σ’ αυτή τη χώρα βλέπει απόγνωση, απελπισία, βλέπει εργαζόμενους να απολύονται, βλέπει αγρότες να αφήνουν τα χωράφια και να κλείνουν τους δρόμους, βλέπει νέους ανθρώπους να μην έχουν ελπίδα για το μέλλον» .

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αλλά δεν είναι ίσως οι μόνοι, αφού ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση και η κυβέρνηση κάνει σαν να μην καταλαβαίνει» και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση τούς καλεί σε επίσημους διαλόγους στο Ζάππειο και αντί να βρεθούν οι αρμόδιοι υπουργοί στα μπλόκα να εξηγήσουν ποια είναι η πολιτική τους -αν έχουν πολιτική- για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αντιμετωπίζουν τους αγρότες με έναν τρόπο υποτιμητικό. Αν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση, πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε μια κοινωνική έκρηξη, που δεν θα έχει τη δυνατότητα να τη διαχειριστεί» .

Απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομική πολιτική, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έτσι όπως πάμε, σε λίγο οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή, που τον οδήγησαν σε μια οδυνηρή ήττα, θα φαντάζουν ως μια γενναιόδωρη πολιτική. Η κυβέρνηση αποφάσισε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διανύσει μια τεράστια απόσταση. Κι από εκεί που έλεγε «αυξήσεις στους μισθούς», να πάμε σε μειώσεις στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων στο ύψος του 10%. Ταυτόχρονα να πάμε σ΄ έναν πάγο σε ό,τι αφορά στην κοινωνική προστασία, τις κοινωνικές παροχές, αλλά και τη δυνατότητα εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα» .