Skip to main content

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης αγοράζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες

«Φουσκώνετε τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας με πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ», επισήμανε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήκωσε το γάντι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την επικύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας Γαλλίας ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στο λογοπαίγνιο του πρωθυπουργού για γραβάτες και φρεγάτες.

Από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κληρονομήσατε μια διαπραγμάτευση για αγορά φρεγατών από τη Γαλλία και για στρατηγική εταιρική σχέση, που είχε στόχο την αξιοποίηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην κατασκευή των φρεγατών. Έγνοια μας ήταν να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς όμως να ξαναβάλουμε τη χώρα σε οικονομικές περιπέτειες. Γι’ αυτό άλλωστε συζητούσαμε την πιθανότητα χρηματοδότησης αγοράς φρεγατών από την επιστροφή των διακρατούμενων ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες χωρών της ευρωζώνης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός χαμογέλασε, για να του πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο κ. Μητσοτάκης γελάει τώρα που τα ακούει, γατί νομίζει ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι περιουσία της οικογένειάς του, και πάει και ψωνίζει φρεγάτες και Rafale σαν να πάει να ψωνίσει γραβάτες σε ένα πολυκατάστημα. Όταν θα βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση εξαιτίας των δικών σας επιλογών δεν θα είστε εδώ κύριε Μητσοτάκη, θα είστε σε άλλη θέση. Φουσκώνετε τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας με πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ και μάλιστα χωρίς σχεδιασμό, χωρίς εισηγήσεις των επιτελείων και χωρίς καμία εγγύηση συνδρομής της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε κανένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα.