Skip to main content

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εξασφάλισε μόνο ένα θερινό μορατόριουμ από τον Ερντογάν

Δεν θα απέφευγα να θέσω μεγάλα ζητήματα και την επίλυση της υφαλοκρηπίδας με προσφυγή στη Χάγη με κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν περιμένω και πάρα πολλά από τη σημερινή συνάντηση -αν και είναι η πρώτη - μεταξύ Μητσοτάκη-Ερντογάν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι το μόνο που μπορεί να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα θερινό μορατόριουμ, «όμως αυτό δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι το ζητούμενο» είπε. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «δεν έχει πρόθεση παρά να πετάξει το τενεκεδάκι πιο κάτω στο δρόμο» καθώς έχει εσωτερικές αβαρίες. «Δεν έχει διάθεση να αξιοποιήσει το μομέντουμ με τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Ερντογάν αλλά και την αλλαγή ηγεσίας των ΗΠΑ» υποστήριξε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «υπήρξε επί των ημερών μου προσπάθεια να διερευνήσουμε τη δυνατότητα προσέγγισης των δύο χωρών» και στο ερώτημα τι θα έπραττε ο ίδιος, απάντησε: «Εγώ δεν θα απέφευγα να θέσω επί της ουσίας τα μεγάλα ζητήματα και την επίλυση της υφαλοκρηπίδας με προσφυγή στη Χάγη με κόκκινες γραμμές να μη μιλάμε για γκρίζες ζώνες».

Ως προς το θέμα που ανέκυψε με το σήμα στη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020, ο κ. Τσίπρας είπε πως χάρη στη συμφωνία των Πρεσπών η χώρα αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι θέσπισε την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ επειδή εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.