Skip to main content

Τσίπρας: Ο Θεοχάρης έπαιρνε e-mail της τρόικας και διόριζε εφοριακούς

Επίθεση κατά του βουλευτή του Ποταμιού εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον πρώην γγ ότι έπαιρνε e-mail της τρόικας για να διορίζει εφοριακούς.

Επίθεση κατά του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ότι έπαιρνε e-mail από τους δανειστές για να διορίζει εφοριακούς.

 Αφορμή στάθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για την Παιδεία με την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τοποθετεί σε θέσεις-κλειδιά, όπως οι περιφερειακοί διευθυντές, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. «Δεν μιλάτε για αυτό; Αλλά δεν είναι όραμα μας να διορίζεται η δημόσια διοίκηση από τα κόμματα. Αφήστε μας να κριθούμε. Δεν έχει αλλάξει ούτε ένας διοικητής νοσοκομείου, δεν έχει αλλάξει ένας διευθυντής σε ανεξάρτητη αρχή. Δεν μπορείτε  να μας λέτε εμάς για κομματικό κράτος». Εμμέσως αναφέρθηκε στην υπόθεση της Αναστασίας Σακελλαρίου (ζητήθηκε η παραίτησή της από το ΤΧΣ) σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κινήθηκε μόνο όταν υπήρξε εμπλοκή με τη δικαιοσύνη.

Για τους περιφερειακούς διευθυντές στην Παιδεία τόνισε ότι τηρήθηκε η διαδικασία, αλλά εμφανίστηκε ανοικτός σε αλλαγές στο πλαίσιο αν αυτό συμφωνηθεί.

Απαντώντας ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για τις υποθέσεις στις οποίες φέρεται να παρενέβη ο κ. Θεοχάρης. «Τώρα έχετε τους φακέλους του ΣΔΟΕ και στοιχεία εφοριών, να πείτε σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο κ. Θεοχάρης, να πείτε αν έχετε στοιχεία ότι εξυπηρέτησε κάποιος βουλευτής του Ποταμιού κάποιον να μας το πείτε. Ο κ. Θεοχάρης απομακρύνθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή ήταν αγύριστο κεφάλι».