Skip to main content

Τσίπρας: Ωμή παραβίαση του Συντάγματος το Ασφαλιστικό

Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως κατεδαφίζεται το κοινωνικό κράτος.
Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως κατεδαφίζεται το κοινωνικό κράτος.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου παραβιάζουν το Σύνταγματης χώρας, καθώς και την ευρωπαϊκή συνθήκη για τα δικαιώματα τουανθρώπου», συμπληρώνοντας πως «πέρα από την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, έχουμε και ωμή παραβίαση τουΣυντάγματος, κάτι που συνιστά μείζον πρόβλημα Δημοκρατίας στον τόπο».

«Θεωρούμε ότι σήμερα και αύριο η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση καιψήφιση ενός νομοσχεδίου, το οποίο είναι αντισυνταγματικό και σε κάθεπερίπτωση, ακόμα κι αν ψηφιστεί, πιστεύουμε ότι θα εκπέσει, καθώς με τηνπρώτη εκτελεστική πράξη θα υπάρξουν προσφυγές, οι οποίες θα ακυρώσουνστην πράξη αυτό το νομοσχέδιο», ανέφερε.

Τέλος, εξήρε τη στάση του Συνεδρίου το οποίο, όπως είπε, «γνωμοδότησε μεαίσθημα επιστημονικής ευθύνης και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες»,ενώ τόνισε ότι «το Σύνταγμα της χώρας είναι πάνω από το μνημόνιο, είναιπάνω από τις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».