Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο ν/σ

Για προσπάθεια ελέγχου των σωμάτων επιθεώρησης της διοίκησης και της επιτροπής ανταγωνισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας τον λόγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης για τις αλλαγές που προωθεί στην οργάνωση του κράτους.

«Κάντε ότι αλλαγές θέλετε στην κυβέρνηση σας, αν δεν εμπιστεύεστε τους υπουργούς. Όμως το κράτος δεν είναι φέουδο, δεν είναι τσιφλίκι. Θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας και θα σας ελέγχουμε καθημερινά» ανέφερε ο κ. Τσίπρας απευθυμένος στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς αλλά και προσπάθεια ελέγχου των σωμάτων επιθεώρησης της διοίκησης και της επιτροπής ανταγωνισμού.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επισήμανε ότι ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν ο βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τότε δεν υπήρχε ζήτημα κομματικοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σήμερα υπάρχει θέμα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως είχε δημιουργήσει την «ψευδή εντύπωση» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διόγκωσε τον αριθμό των μετακλητών.

«Έχετε αναπαράγει την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών. Για να γίνει αντιληπτή στο σώμα η λαθροχειρία την οποία επιχειρείτε θα εξηγήσω για ποιο λόγο όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργηθεί αυτή η σύγχυση. Μέχρι το 2015 απογράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί και όχι οι ειδικοί συνεργάτες. Μόνο στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη τότε υπηρετούσαν 53 άτομα τότε. Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο αποχωρήσατε από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 52 μετακλητούς υπαλλήλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η κ. Ξενογιαννακοπούλου όταν αποχώρησε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε μόνο 12.

«Έχουμε μια διαστρέβλωση, έχοντας δημιουργήσει ταυτόχρονα μια εκστρατεία στοχοποίησης των ανθρώπων αυτών για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει την ''στρατιά των κατσαπλιάδων''» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην επιλογή της κυβέρνησης να θέσει ως επικεφαλής της ΕΥΠ τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραδίδει ένα κρίσιμο πόστο σε έναν άνθρωπο που έχει ως μόνη περγαμηνή τη θητεία του σε εταιρία security, η οποία μάλιστα έχει καταδικαστεί με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη δημιουργία καρτέλ στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης και από το ΣΕΠΕ για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο έργο φύλαξης του ΗΣΑΠ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ