Skip to main content

Τσίπρας σε Μέρκελ: Έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα

Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 6 μ.μ. η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά την άφιξή στην Αθήνα, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

Υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα», σημειώνοντας πως η χώρα μετά από μεγάλες δυσκολίες κατόρθωσε να περάσει την κρίση.

«Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης. Περάσαμε και μεταξύ μας αρκετές δυσκολίες αλλά κατορθώσαμε μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς και κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας την Μέρκελ.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος, μέρος της κρίσης, σε μέρος της λύσης. Αποτελεί μία σημαντική χώρα στον πυρήνα της ΕΕ και ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Προβάλουμε σταθερά την ανάγκη συνεργασίας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

«Βεβαίως έχουμε νέες προκλήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι παρά το γεγονός ότι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, πιστεύω ότι έχουμε κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς. Απέναντι στην κοινή πρόκληση της ακροδεξιάς, όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη θα βρούμε λύσεις», σημείωσε.

«Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι με την επίσκεψή σας κλείνει ένας δύσκολος κύκλος και ανοίγει μία νέα προοπτική», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι πέρασαν δύσκολα χρόνια, ωστόσο μετά από προσπάθειες ενισχύθηκε το ευρωπαϊκό πνεύμα.

Παραδέχθηκε, δε, ότι πέρασε δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός, ενώ ευχαρίστησε την Ελλάδα για όσα κατάφερε παρά τις δυσκολίες, καθώς και για όσα προσφέρει, αλλά και για τον ρόλο της στα Βαλκάνια.