Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
x

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - «ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του κινήθηκε σε υψηλούς τόνους-Πήρε αποστάσεις από όσα η ασυδοσία του πληκτρολόγιου καταλογίζει στον πρωθυπουργό

Σε υψηλούς τόνους και με αναφορά στην υπόθεση «Μενδώνη – Λιγνάδη», ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι μπροστά στα μάτια όλων έγινε μια «χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης» σχετικά με την υπόθεση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η υπόθεση επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως «ταλαιπωρία ενός σκηνοθέτη για τον τίποτα» και οι δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

«Αν κάποιο κριτήριο αθωότητας αμφισβητείται και πολύ σοβαρά είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής αθωότητας. Γιατί όσο και αν προσπαθείτε να αλλάξετε τη συζήτηση, μια βαριά σκιά σε αυτή την αίθουσα πλανιέται, πίσω και πάνω από εσάς -αν και δεν είναι στα έδρανα, η σκιά της υπουργού Πολιτισμού της κ. Μενδώνη», τόνισε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στηρίζει και προστατεύει την κ. Μενδώνη «επειδή δήθεν ξεκόλλησε τις επενδύσεις στο Ελληνικό» και πρόσθεσε σκωπτικά «ε, αλλάξτε τη, βάλτε τη στη θέση του κ. Γεωργιάδη.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε με την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» και πρόσθεσε ότι ενώ ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν επιθυμεί η συζήτηση να πάρει χαρακτήρα αντιπαράθεσης ποδοσφαιρικών αγώνων γ’ εθνικής «ο ίδιος φρόντισε να κατεβάσει σε τοπικό ερασιτεχνικό το επίπεδο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι έχει πολιτική ευθύνη. Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν υιοθετεί την ασυδοσία που επικράτησε στο διαδίκτυο.

«Θέλω σήμερα εδώ να διαχωρίσω απολύτως τη θέση μου απο όσα ανεύθυνα γράφονται στα σόσιαλ μίντια. Κρυφτείτε εσείς, αν θέλετε, πίσω από αυτά. Εγώ έχω υποστεί προσωπικά αυτού του είδους τις επιθέσεις με χιλιάδες χιλιάδων άθλιες αναρτήσεις τα τελευταία χρόνια. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα αισθάνομαι υποχρεωμένος, να δηλώσω ότι διαφωνώ αποφασιστικά, κάθετα, κατηγορηματικά, με πολλά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολόγιου σας καταλογίζει. Και το κάνω ευθαρσώς για όλους, παρότι εσείς ποτέ δεν πράξατε κάτι αντίστοιχο όταν στόχος σας ήταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι. Ποτέ!», σημείωσε.

«Και θα περίμενε κανείς ο σεβασμός στα θύματα, και στην απαίτηση της κοινωνίας να αναλάβουν οι πάντες τις ευθύνες τους, να σας ωθήσει να σταθείτε κι εσείς στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων. Να τολμήσετε μια πολιτική αυτοκριτική. Την αναγνώριση ότι με λάθος τρόπο, στηρίζοντας ακόμα και σήμερα λάθος ανθρώπους, αλλάζοντας νόμους κατά το δοκούν, καταστήσατε τον εαυτό σας συνεργό, για να μην πω πρωτεργάτη, ενός σοβαρότατου σκανδάλου. Έστω και μόνο διότι δική σας επιλογή ήταν ο κύριος Λιγνάδης για το Εθνικό Θέατρο. Ξέρατε; προφανώς δεν ξέρατε; Αλλά εστω μια συγγνώμη για την επιλογή. Και δική σας επιλογή επίσης η κυρία Μενδώνη, ως πρώτη κυρία του πολιτισμού μας. Και εντελώς δική σας επιλογή να αγνοείτε όχι μόνο τη γενική κατακραυγή, αλλά ακόμα και δικούς σας βουλευτές και να τη διατηρείτε στη θέση της», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ