Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ

Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε αυτές τις δύο μέρες να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε, είπε ο πρωθυπουργός.

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι καλοδεχούμενη, την καλωσορίζω», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας στην πρόταση μομφής που υπέβαλλε ο δεύτερος.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η πρόταση αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι «ένα πολύ σημαντικό δώρο, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε αυτές τις δύο μέρες να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις, για το ποιος έδωσε τι και πότε. Θα τα πούμε όλα, για το ποιος κέρδισε και ποιος έχασε».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρος της ΝΔ αποκαλώντας τον «θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έχει μεγάλες ευθύνες για το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, είχε το θράσος να σηκώσει τη σημαία τού υπερπατριωτισμού και παριστάνει τον θεματοφύλακα αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας, καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη «θεσμικές ακροβασίες», αναφερόμενος στα ζητήματα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

«Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και με τις ευθύνες μας, μόνο που εσείς θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας πολιτική ιστορία και φοβάμαι ότι θα βγείτε εντυπωσιακά ελλιποβαρής» επισήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

 

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός αρχίζοντας την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, σημείωσε ότι «η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική αξία γιατί μετά από 8 χρόνια είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος».

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας και τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα στήριξης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ